sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Sa ne amintim de Eminescu

Pentru ca nu as avea suficienta inspiratie pentru a scrie acum despre ce a insemnat si inseamna Mihai Eminescu pentru romani, atasez un articol care vorbeste de la sine

http://www.jurnalul.ro/special/special/ma-recomand-mihai-eminescu-4441.html

4 comentarii:

  1. Intr-o lume tot mai lipsita de romantism, de spiritualitate, de valori, este meritorie orice tentativa de revenire la normalitate, la cinstirea valorilor nationale autentice.
    Chiar numai inserarea in cadrul acestui blog a unui link catre o pagina dedicata marelui poet national, face mai mult decat o mie de cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar, traim intr-o lume in care valorile spirituale tind sa fie inlocuite cu "valorile materiale", cu superficialitatea si cu lipsa unor valori autentice ( si as da doar un exemplu actual, Valentine's Day- un eveniment sarbatorit de foarte multi romani, un kitch din import, fara valoare).
    Intrebarea este urmatoarea: Cum putem pastra lucrurile cu adevarat importante sufletului nostru?
    Multumesc pentru comenatariu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este greu de dat un raspuns la intrebarea lansata. Fiecare are o scara proprie de valori.
    Cum putem pastra lucrurile cu adevarat importante sufletului nostru?
    Un om al literelor ar raspunde probabil “prin cultura”, un legist “prin adevar”, un preot “prin credinta”, un istoric “urmand exemplul inaintasilor”, un diplomat “prin compromisuri”, o mama “prin sacrificii” si raspunsurile ar putea continua.
    Toate sunt pline de adevar insa o intrebare are un singur raspuns.
    Asadar, cred ca raspunsul cel mai obiectiv ar putea fi “prin toate cele de mai sus si inca multe”. Fiecare poate pastra pentru sine ce-i mai important, daca este OM.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos raspunsul si foarte bine punctat. Aveti dreptate...si raspunsurile pot continua. Prin raspunsul dvs, ati lansat o alta intrebare: ce inseamna sa fii OM??
    Dar stiti ce cred eu ca exista deasupra tuturor acestor lucruri??IUBIREA.....Si ma refer aici la acel sentiment care este diferit de atasament, diferit de dragoste, diferit de empatie...

    RăspundețiȘtergere